Трима са задържани за вчерашния обир в Централната поща в Хасково. Досега са разпитани над 30 криминално проявени лица, както и охранители. Това потвърди главният секретар на МВР Георги Костов пред БНР. 

Все още не се съобщава размерът на откраднатата сума, но според близки до разследването тя е около 2 млн. лева

"Действията по това разследване са в изключително начален етап. Има действително задържани лица и се проверява тяхната съпричастност към извършеното престъпление, но още е много рано да даваме изявления. Има лица от криминалния контингент, както и лица, които имат определени функции по отношение транспорт и охрана на паричните потоци", уточни Костов. 

Днес гишетата на всички пощенски станции в Хасково работят нормално и пенсиите се изплащат по график.

Шефът на полицията Христо Терзийски критикува организацията на охраната в пощата. 

Припомняме, престъплението беше извършено в нощта срещу сряда. Веднага след като успели да проникнат в сградата, крадците обезвредили единствения пазач. Той бил вързан и с маска на очите. През това време обирджиите успели да прекъснат електричеството, да демонтират камерите и да разбият касите.

За охраната на Централната поща в Хасково отговарят няколко частни фирми, а за лошата организация по съхранението на огромните суми вече е имало сигнали от районния полицейски инспектор.

Откраднатите пари са били застраховани и престъплението няма да струва нищо на българския данъкоплатец, категорични са от "Български пощи".