Най-големият ми разход за 10 години като шеф на „Топлофикация" са три обяда.

Това заяви бившият директор на „Топлофикация" Валентин Димитров по време на поредното заседание по делото, на което той е обвиняем за неправомерно използване на суми за представителни разходи, за сключване на договори за купуване на рекламни стоки и за събиране на вземанията на дружеството.

Димитров заяви, че близо 30 души в „Топлофикация" са имали възможност да извършват представителни разходи.

Той е категоричен, че не си е поръчвал луксозни стоки - като соли за вана, халат, френски сирена, шампанско и т.н., записани в обвинителния акт.

Разходите, направени от него, са нищожен процент от всички изразходвани средства за представителни разходи.

Димитров демонстрира ирония и за пореден път заяви, че е експерт по крадене и е бил такъв по времето когато е управлявал „Топлофикация".
Аз съм най-големият крадец", обяви той и обвини медиите, че не отразяват правилно делата срещу него и не се интересуват от неговото мнение.

Той за пореден път изтъкна, че „джакузи „Топлофикация" няма. Идете да го снимате. Имаше една пластмасова вана за 1750 лв.

Валентин Димитров е обвиняем заедно с Илко Йоцев, Иванка Кадиловска, Георги Рогачев, Георги Ненков и Пламен Василев.

На днешното съдебно заседание съдът изслуша свидетелските показания на двама служители на фирма „Финанси инженеринг", която в продължение на близо година и половина (от май 2005 до края на 2066 г.) е извършвала събирания на вземания за „Топлофикация". Общият им размер е близо 1 милион лева.

Съдът изслуша и служителка на службата по вземанията на дружеството, която обясни, че през 2005 г. през всеки топлофикационен район месечно са събирани по 50 преписки, но имало лимит за тях.

Съдът изслуша и представители на рекламния бизнес, които са имали сключени договори с топлофикационното дружество за направата на рекламни материали.

Те обаче обясниха, че при всички поръчки на „Топлофикация" сроковете са били спазвани, а цените, по които „Топлофикация" е заплащала поръчките си, не са били по-различни от тези, които са заплащали и другите клиенти на фирмите.

Съдът отложи делото за 22 януари, когато ще бъдат разпитани неявилите се днес двама свидетели Светослав Владимиров и Андрей Иванов, както и още 11 свидетели.

Съдът назначи още 2 допълнителни дати съответно на 23 и 24 февруари и разреши на обвиняемите Иванка Диловска, Георги Ненков и Илка Йоцев да напуснат страната.