И в момента текат полицейски операции срещу купения вот - в Пазарджик и Кюстендил. Това обяви вътрешният министър Калин Стоянов в коментара си пред медиите, който бе посветен преди всичко на инцидента в Плевен, при който полицай простреля момче.

Акции се провеждат ежедневно. 309 сигнала до момента са постъпили в структурите на МВР. 87 досъдебни производства са образувани.

За момента ситуацията е спокойна, каза Стоянов. Книжата за изборите са в СИК-овете и са под охрана. Обикновено в последните дни преди вота цената за купен вот скача. Иначе търговците на вот не преминават към по-атрактивни практики за търговия на гласоподаватели.

Калин Стоянов увери, че МВР работи много добре с ЦИК.

Припомняме,на 30 май вътрешният министър съобщи, че образуваните досъдебни производства за изборни нарушения са два пъти и половина повече сравнение с миналата година.

Допълнително, по случая с простреляния младеж Калин Стоянов по-рано днес коментира действията на полицейския екип, отговорен за инцидента, като според него това е резултат от "некомпетентност, неадекватна и непрофесионална реакция".

Акция срещу купения вот се провежда в областите Монтана и Русе
Обновена

Акция срещу купения вот се провежда в областите Монтана и Русе

Проверяват се осем сигнала за търговия с гласове