Районна прокуратура - Плевен разследва случай на стрелба, при който 19-годишен младеж е с причинена телесна повреда. Изстрелът е произведен от полицейски служител вчера при изпълнение на служебните му задължения. Това съобщават от БТА по информация на говорителя на Окръжна прокуратура в Плевен заместник-окръжен прокурор Дияна Илиева.

Инцидентът е станал в района на бул. "Христо Ботев" в близост до Медицински университет. Образувано е досъдебно производство.

Разследването е започнало с оглед на местопроизшествието и се води от следовател, който към момента вече има редица доказателства. При огледа са намерени и иззети две гилзи, огнестрелното оръжие, взети са и обтривки на ръцете на полицая. Разпитани са няколко свидетеля, изискани са и записи от камери за видеонаблюдение в района, заснели инцидента, съобщи още Дияна Илиева.

Предстои да се назначат множество експертизи, като балистична, съдебно-медицинска и видео техническа

Пострадалият младеж е настанен в болница. Той вече е претърпял операция и е в стабилно състояние, без опасност за живота. Видът и характерът на причиненото му телесно увреждане ще се установява със съдебно-медицинска експертиза и наличните медицински документи.

Разследването продължава.

По-късно от ОДМВР - Плевен съобщиха, че 19-годишният младеж е бил прострелян при опит за бягство от полицията.

Тази сутрин около 2.20 ч. на булевард "Георги Кочев" полицейски екип е дал знак знак за спиране на лек автомобил "Фиат". Когато екипът тръгнал към колата, водачът е потеглил с висока скорост и напуснал мястото. Един от полицаите е произвел изстрели, в резултат от което един от пътниците на задната седалка е бил ранен. Шофьорът е потърсил медицинска помощ и пострадалият - 19-годишният младеж, е настанен за лечение в болница. Установена е самоличността на всички участници в инцидента.

Образувани са вътрешна проверка и следствено дело. Служителят, произвел изстрелите, временно е отстранен от длъжност.

Мъж нападна с нож две жени в Плевенско

Мъж нападна с нож две жени в Плевенско

След нападението той се барикадира