През изминалата седмица граничните полицаи са задържали 31 нарушители на държавната граница на България, информират от пресцентъра на МВР.

На 27 декември миналата година гранично-полицейски наряд на РГС-Елхово е засякъл в района на гр. Малко Търново 4-ма сомалийски граждани, които били без документи за самоличност, а в района на Капитан Андреево - още 9 иракски и 7 палестниски граждани, които също не могли да се легитимират с документи за самоличност.

Два дни по-късно в землището на с. Ново Ходжово граничен наряд на РГС-Петрич е задържал 5 молдовски граждани. Те опитали да преминат границата с чешки паспорти, на които снимките били подменени. Срещу тях са образувани бързи полицейски производства.

На различните ГКПП в страната са задържани и 56 лица, обявени за издирване, единият от тях - турски гражданин, който е обявен за издирване от Интерпол.

При щателна митническа проверка на влизащ в България лек автомобил "БМВ" с италианска регистрация са открити 2 230 блистера различни лекарства. Те били укрити в двете задни врати, в задните калници, въздушните филтри на автомобила и в багажа на шофьора.

По случая е образуван заявителски материал, а италианският гражданин е предаден на РПУ-Свиленград. На 28 декември на ГКПП-Видин граничните полицаи заедно с митнически служители са извършили проверка на фериботна платформа.

В 11 пътни чанти, укрити в подпалубно помещение, са открити 6 000 кутии цигари " LD ". На капитана е съставен акт за митническо нарушение, стоката е иззета с разписка. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РГУ-Видин.