Общо 34-ма футболни фена са задържани преди, по време и след проведената днес футболна среща между ЦСКА и Левски тази вечер. От тях 11 за притежание на наркотици, други 11 за носене на забранени предмети (маски, боксове, ножове, пиротехника), двама са били задържани на метростанцията на Софийския университет за агресивно поведение, други шестима са били без документи. Общо 23 във видимо нетрезво състояние не бяха допуснати до стадиона.

Други 23-ма души във видимо нетрезво състояние не са допуснати до стадиона. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Не са били регистрирани напрежение и инциденти по време на днешния футболен мач.

Столичната полиция предприе всички мерки за обезпечаване на реда и сигурността на гражданите. Посетителите на срещата са били проверявани щателно на изградените в района на стадиона контролно-пропускателни пунктове.

Полицаи стартират кампания - "не на насилието на стадионите"

Полицаи стартират кампания - "не на насилието на стадионите"

Стартът на кампанията е днес, на поредна среща между отборите на ЦСКА и Левски

Припомняме, че при предишния мач между двама отбора бе ранена тежко полицайка, пострада и друг униформен. Във връзка с инцидента, техните колеги започнаха инициатива "Не на насилието". 

При изтегляне на публиката след мача, от фенове на един от отборите е било счупено стъклото на автобус на масовия градски транспорт в района на булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви" и "Черни връх". При предприети незабавни полицейски действия са задържани 2 за изясняване на съпричастността им към извършеното деяние. Други двама, оказали съпротива при полицейската проверка, също са задържани.

Отборът на Левски е вторият финалист в тазгодишната надпревара за Купата на България. "Сините" завършиха реванша срещу ЦСКА с благоприятното за тях 2:2. Така с общ резултат 4:2 те продължават напред.