Във връзка с възникналият инцидент на 18 април 2018 г., при който пострадаха двама служители на реда, Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) стартира кампания под надслов "Не на насилието на стадионите".

Стартът на кампанията ще бъде даден на предстоящата днес поредна среща от полуфиналите на Купата на България между отборите на ЦСКА и Левски.

По време на срещата служителите на реда, които я охраняват, ще носят върху униформите си специално изготвени за кампанията стикери.

В своя позиция, разпространена сред медиите преди седмица, СФСМВР заяви необходимостта от предприемане на спешни мерки за гарантиране физическата неприкосновеност на полицаите и налагане на по-строги санкции спрямо всички лица, демонстриращи агресия спрямо органите на реда.

Стикерът, който ще носят униформените служители ще изглежда така: 

Снимка 352638

Източник: сфсмвр

СДВР предприема стриктни мерки за утрешния мач Левски-ЦСКА

СДВР предприема стриктни мерки за утрешния мач Левски-ЦСКА

Малолетни се допускат на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация

Състоянието на пострадалата полицайка се подобрява. Скоро тя ще се лекува вкъщи, заяви вчера министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Министърът обяви и че България не е най-футболната държава в света и трябва да вземем пример от такива държави по отношението на охраняването на футболни срещи.

Припомняме, вчера, 23 април Софийският градски съд реши да не освободи 25-годишния Исаев срещу по-лека мярка за неотклонение. Така обвиненият за хвърлената бомбичка остана за постоянно в ареста.

По-рано днес адвокатът на задържания Исаев заяви, че клиентът му иска да сключи споразумение с прокуратурата и да бъде пуснат под домашен арест.

С камери борят футболните хулигани

С камери борят футболните хулигани

Красен Кралев: Като имат пари за 20 000 лв заплати на футболисти, ще имат пари и за камери