Състоянието на пострадалата полицайка се подобрява. Скоро тя ще се лекува вкъщи. Това заяви пред БНТ министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Да пуснат под домашен арест 25-годишния бомбаджия, зове адвокатът му
Обновена

Да пуснат под домашен арест 25-годишния бомбаджия, зове адвокатът му

Йордан Исаев не е за затвора според защитника

"Подобрява се състоянието на пострадалата от бомбичка полицайка, следва да се направи и още една операция. Дано всичко се възстанови", посочи Радев.

Министърът обяви и че България не е най-футболната държава в света и трябва да вземем пример от такива държави по отношението на охраняването на футболни срещи.

Припомняме, вчера, 23 април Софийският градски съд реши да не освободи 25-годишния Исаев срещу по-лека мярка за неотклонение. Така обвиненият за хвърлената бомбичка остана за постоянно в ареста.
По-рано днес адвокатът на задържания Исаев заяви, че клиентът му иска да сключи споразумение с прокуратурата и да бъде пуснат под домашен арест.

С камери борят футболните хулигани

С камери борят футболните хулигани

Красен Кралев: Като имат пари за 20 000 лв заплати на футболисти, ще имат пари и за камери

Според силовия министър трябва да се предприемат дългосрочни мерки за борба с футболното хулиганство. Той е на мнение, че ако се наложи, законът ще бъде пренаписан изцяло.
По думите му ако наистина се налагат сериозни промени, комисията има готовност да внесе изцяло нов закон. Вече била подготвена и чернова на такъв закон.

"Следващата мярка е да увеличим хората. Ще отделим допълнително хора за сметка на други събития", заяви Радев и призова хората да ходят на стадионите по-рано, защото започват щателни проверки на входовете.

Бегълците от затвора ще бъдат открити, убеден е Младен Маринов

Бегълците от затвора ще бъдат открити, убеден е Младен Маринов

Задържаният остава толкова, колкото е необходимо, обясни той за ареста на кмета Иванчева

Радев коментира и случая с избягалите затворници от Централния софийски затвор. По думите му издирването на двамата продължава. Сигналите за двамата иначе намалели.
"Няма гаранция, че не са напуснали границите на страната, но и да са извън България с червена бюлетина ще ги хванем", категоричен е министърът.

Той обясни и че в момента върви обсъждане с правосъдния министър Цецка Цачева относно това къде да бъде изграден нов затвор, в който да се настаняват най-опасните престъпници.

Цачева съгласна с отделянето на опасни затворници

Цачева съгласна с отделянето на опасни затворници

Цацаров настоя по-рано за промени след бягството от затвора