"Проверката тече, има установени автомобили, които са предмет на издирване. Не е изяснено с каква кола са избягали двамата рецидивисти Владимир Пелов и Радослав Колев, от Софийския централен затвор", коментира пред БТВ главният секретар на МВР Младен Маринов.

Той е убеден, че бегълците ще бъдат открити, а издирването продължава със сериозни темпове. Главният секретар на МВР даде пример с бягството от затвора на Хосе и Шатката през 2014 г. Хосе е задържан в Португалия, предстои процедура по връщането му тук, обясни Маринов.

По отношение на Владимир Пелов той предупреди, че гражданите трябва да са предпазливи, защото става въпрос за човек, който няма да се церемони. Всичко е възможно, затова е потърсена и международна помощ, коментира главният секретар, възможността затворниците да напуснат България.

Неопитни служители са причина за бягството от затвора на Пелов и Колев

Неопитни служители са причина за бягството от затвора на Пелов и Колев

Ролята на техниката е донякъде, ако го няма човешкият фактор, коментира заместник-правосъдният министър Проданов

По отношение на ареста на кмета на район "Младост" Десислава Иванчева, която престоя с белезници около 5 часа, Маринов обясни, че всеки случай е специфичен. "Задържаният остава толкова, колкото е необходимо, включително и присъствие при извършване на претърсване, огледи, изземване, което цели да гарантира прозрачност и принципност при провеждане на процесуално-следствените действия", допълни той.

"Нашето участие е с оглед прилагане на полицейски правомощия до определен етап. Разследването се води от Специализираната прокуратура и от Комисията за противодействие на корупцията", обясни главният секретар на МВР Младен Маринов.

Нарочно забавени процедури довели до подкуп за Десислава Иванчева
Обновена

Нарочно забавени процедури довели до подкуп за Десислава Иванчева

Днес решават за постоянен арест

По версия за личен мотив се работи в случая със залятата с киселина жена в София. 

"Той ни се потвърждава и с оглед на това, че пострадалата не е категорична в информацията, която дава, и не сме убедени, че 100% ни съдейства. Има неща, които тя не споделя и умишлено прикрива. Работи се и по мотиви, свързани бизнеса, който тя развива заедно със съпруга си, и във връзките в личен аспект", коментира Маринов.

Цацаров остави на НС да прецени наказанията за заливане с киселина

Цацаров остави на НС да прецени наказанията за заливане с киселина

Мотивът на пръв поглед е личен