През последните 24 часа са били спрени за проверка 7223 моторни превозни средства в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Извършен е контрол на 9508 водачи и пътници. Съставени са 1712 фиша и 529 акта. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В рамките на изминалия ден са установени общо 35 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол - 20 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 15 - с над 1,2 промила, а четирима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани. Под въздействие на наркотични вещества или техните аналози са засечени да шофират 11 души, а четирима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

По метода "линеен контрол" са проверени 1870 МПС и 2320 водачи и пътници; за установени нарушения са съставени 491 фиша и 135 акта. Установен e един водач, шофирал след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и седем - с над 1,2 промила. Един е засечен да шофира под въздействие на наркотични вещества или техните аналози.

Тежко остава състоянието на детето, блъснато от пиян и дрогиран шофьор

Тежко остава състоянието на детето, блъснато от пиян и дрогиран шофьор

Жителите на Бузовград излязоха на протест