Жителите на казанлъшкото село Бузовград се събраха на импровизиран протест след тежката катастрофа, при която пиян и дрогиран шофьор помете 14-годишно дете, съобщава bTV.

Момчето остава в много тежко състояние и с опасност за живота.

Припомняме, то беше блъснато от 57-годишен мъж, който избяга от местопроизшествието. В селото често стават инциденти, а хората се страхуват за безопасността на децата си.

Местен жител припомни, че през 2003 г. по същия начин и на същия път са били убити други три деца от Бузовград.

По-време на инцидента от този петък момчето е било с двама свои приятели, които са станали свидетели на случилото се. Родителите им посочиха, че и двете деца са в шок, стресирани и уплашени.

Гешев иска законодателни промени след поредното ПТП с пиян и дрогиран шофьор

Гешев иска законодателни промени след поредното ПТП с пиян и дрогиран шофьор

Иска прокуратурата да има право да отнема превозните средства на такива водачи

Жителите на селото настояват за спешни мерки, за да се обезопасят пътищата в населеното място. Според тях са необходими легнали полицаи, пешеходни пътеки, допълнителни знаци и осветление. Протестиращите призовават за повече внимание и искат помощ и от кмета на Казанлък. Някои са на мнение, че е необходимо да се изгради и кръгово движение.

От своя страна кметът на Бузовград Мая Берова обясни, че бюджетите на селата са малки и не може да се справи с всички проблеми, натрупани през годините.

Тя посочи, че към момента всеки стълб на главната улица е с осветление, а възможности за легнали полицаи има - когато се асфалтира улица и остане допълнителен материал.

По нейни думи за селото са необходими 11 легнали полицаи, а такива не могат да се направят с остатък от асфалт.

Водачът, блъснал 14-годишното момче, е от съседното село Розово и е бил с 1,4 промила алкохол в кръвта. Местните разказват, че той е бивш полицай и системно е употребявал алкохол. Мерки обаче така и не са взети.