39-годишен мъж от Харманли жестоко пребивал в продължание на дни 25-годишна жена от Плевен.

Жената се намира в момента в реанимацията на университетската болница в Бургас, след като й е извършена спешна операция. Тя е с опасност за живота.

Тази сутрин, около 7 часа полицаите от 5 районно управление са получили сигнал от болницата за жена във видимо неадекватно състояние, която трудно се движи. Тя била и с видими следи от побой.

Лекарите са я приели в болницата и са й оказали нужната помощ. Полицаите са сформирали екип, който разследва случая. Побойникът е 39-годишен, криминално проявен и осъждан мъж, от Харманли, с когото пребитата жена е била в хотел в курорта Китен. Преди това били отседнали и в село Равда.

Двамата са влезли на 15 юни в България от Холандия.

За да го издирят и арестуват е сформирана група полицаи от Бургас, Несебър, Созопол, Приморско и Царево.

Насилникът е арестуван в Китен, като по време на самото задържане е направил опит да избяга от полицията, скачайки през терасата на хотелската стая на втория етаж.  Това наложило и той да бъде приет в болницата в Бургас, където е настанен с два шчупени прешлена.

39-годишният И.Т. направил пълни самопризнания за побоя, като обяснил, че в продължение на няколко дни системно пребивал жената. На 29.06.т.г., след като за пореден път е пребил, лично я докарал и оставил пред бургаската болница.

От полицията радпитват свидетели, претърсват и оглеждат местопроизшествието.

Точните причини за поведението на И.Т. са в процес на изясняване.

Повдигнато му е обвинение за опит за убийство, като И.П. е задържан за срок от 72 часа с прокурорско постановление.