Четири години след смъртта на 46-годишната Цветелина Радулчева, която загинала при пропадане на асансьор в жилищен блок на столичния булевард "Цариградско шосе", все още по случая няма образувано обвинение.

Припомняме, инцидентът стана сутринта на 19 август 2014 година в жилищна сграда на булевард "Цариградско шосе" в София. Последвалата проверка на Държавната агенция за метрология и технически надзор показа, че причината за трагедията е некачествен ремонт - шайбата на асансьора била с 2 въжета, а не с 4. Шайбата също била монтирана некачествено, като по този начин въжетата са се търкали в двата края на ролката. Бяха констатирани и други нередности.

При падането на асансьора 46-годишната Цветелина Радулчева загина, а друга жена - Мария Ваклинова - пострада тежко.

Съдът отказа да гледа делото за „асансьора-убиец”

Съдът отказа да гледа делото за „асансьора-убиец”

Върна го на прокуратурата - не била посочила ясно за какво отговарят подсъдимите

Адвокат Александър Кашъмов очаква обвиненията да бъдат отново предявени през септември. Според него така ще се премине към съставяне на обвинителен акт, който да бъде внесен в съда.

"Имаме смъртен случай, самата Мария е с много тежки операции. Едвам оцеля при тази трагедия. ВАС прие, че държавата не носи отговорност за този случай. Дължим като общество да видим дали нашите институции, нашият закон са в състояние да реализират отговорност, произтекла от една немарливо извършена човешка дейност", коментира пред БНР адвокатът.

Некачествен ремонт причинил падането на асансьора в столицата

Некачествен ремонт причинил падането на асансьора в столицата

Вместо с 4 въжета, шайбата била с 2