23-годишният софиянец Кирил Нойков, който упражни агресия спрямо 5 лица, работещи в МБАЛ "Бургасмед", ще лежи в затвора 4 години и 3 месеца. Присъдата е постановена от Районния съд в Бургас след сключено споразумение.

Според обвинението Нойков, в условията на опасен рецедив и с изключителна дързост, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи се в явно неуважение към обществото - нанесъл удари с юмруци и крака на петима души, обърнал болнично легло. 
Той също така крещял: "Ще Ви набия!", "Ще Ви убия! Ще Ви намеря, знам къде живеете!", "Какви сте Вие? Ще Ви убия, пак ще се върна! Знаете ли кой съм аз?", "Ще Ви убия! Махнете се от тук, какво като съм пиян? Да не мислите ,че не мога да Ви набия?".

23-годишният е признал напълно вината си.

Наложеното му наказание трябва за бъде изтърпяно при първоначален "строг" режим в затвор. Наказанието е общо за всички обвинения.

“Ще ви убия”, крещял нападателят на медицински екип в Бургас

“Ще ви убия”, крещял нападателят на медицински екип в Бургас

Прокуратурата иска постоянен арест

Припомняме, на 24 май, в бургаския квартал "Меден рудник", в МБАЛ "Бургасмед" ЕООД, около 2 часа през нощта мъжът нанесе удари на 5 лица. Той бил във видимо нетрезво състояние.

Освен извършените непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, Кирил беше обвинен и за това, че отправял заплахи медиците, той крещял "Ще ви набия!", "Ще ви убия! Ще ви намеря, знам къде живеете!" и други.

Постоянен арест за бияча на лекари в Бургас

Постоянен арест за бияча на лекари в Бургас

Никога не пил алкохол и не взимал наркотици преди случката

По време на заседание на 26 май 2017 година стана ясно, че 22-годишният обвиняем имал вроден порок на сърцето. Той самият бил спасен от лекарите, малко преди да ги нападне. Беше установено и че 23-годишният няколко пъти е лежал в психиатрични клиники.