По искане на Районна прокуратура - Бургас съдът задържа по стража мъжа, нанесъл удари с юмруци и крака на 4 души в бургаска болница.

22-годишният столичанин Кирил Н. е обвинен за това, че на 24 май, сряда, в условията на опасен рецидив, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Пациент нападна екип на бургаска болница

Пациент нападна екип на бургаска болница

Лекар от реанимация е ударен с юмрук в корема, друг член от персонала е в тежко състояние

Припомняме, на 24 май, в бургаския квартал "Меден рудник", в МБАЛ "Бургасмед" ЕООД, около 2 часа през нощта, мъжът нанесе удари на 4 лица. Той бил във видимо нетрезво състояние. Освен извършените непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, Кирил е обвинен и за това, че отправял заплахи срещу Георги К., д-р Александър С., Мирослав Ф., Петър И. и д-р Симеон П.

Мъжът крещял, че "Ще ви набия!", "Ще ви убия! Ще ви намеря, знам къде живеете!" , "Какви сте вие? Ще ви убия, пак ще се върна! Знаете ли кой съм аз?", "Майка ви да ......, помияр, боклук, нещастник!", "Ще ви убия! Махнете се от тук, какво като съм пиян? Да не мислите, че не мога да ви набия?"

“Ще ви убия”, крещял нападателят на медицински екип в Бургас

“Ще ви убия”, крещял нападателят на медицински екип в Бургас

Прокуратурата иска постоянен арест

По време на заседанието стана ясно, че 22-годишният обвиняем имал вроден порок на сърцето. Той самият бил спасен от лекарите, малко преди да ги нападне, предаде Флагман.

По време на заседанието в Бургаския съд Кирил Нойков обясни, че няма как да се поправи. Кирил заяви, че за пръв път пие алкохол и до този момент никога не е употребявал наркотици. Татуировката му на лявата ръка не го правела престъпник.

"Не знам защо стана така, изведнъж всичко се срина. Това защото съм бил в затвора ли е? Не мога да разбера! Явно на нас рецидивистите гледат по различен начин. Затворът не ни поправя, а напротив - прави ни още по-злобни. Аз искам да се поправя", каза 22-годишният Нойков, който е излежал 2-годишна присъда при строг режим за грабеж. Установено е и че Кирил, подобно на Живко, който преби възрастна жена на автобусна спирка в Бургас, няколко пъти е лежал в психиатрични клиники.

Постоянен арест за бияча на пенсионерката в Бургас

Постоянен арест за бияча на пенсионерката в Бургас

Съзнавал е какво прави

Изяснено е, че Нойков е израснал в интернат. Той дошъл в Бургас около началото на месец май, след като започнал работа в почистваща фирма. За фаталната вечер твърди, че решил да се почерпи с приятели и препил. След това бил приет в МБАЛ "Бургасмед".

Според прокурора по делото обаче Кирил може да се укрие или да извърши друго престъпление, поради което мъжът е задържан за постоянно. Установено е и че Кирил Н. е бил осъждан за кражби и е търпял и ефективно наказание "лишаване от свобода" в размер от 2 години. Според прокурора Кирил е лице с висока степен на обществена опасност, склонен към престъпни действия. Кирил Нойков може да получи от 1 до 6 години затвор.

Служебният защитник на Кирил поиска делото да се гледа при закрита врата. Съдът обаче не удовлетвори това желание, защото делото е със сериозен обществен интерес.