46-годишен мъж е задържан за убийство, извършено в село Изворово, община Генерал Тошево, съобщи "24 часа".

Окръжната прокуратура в Добрич привлече към наказателна отговорност и задържа до 72 часа обвиняемия за извършеното убийство.

Сигналът за престъплението е подаден на 11 октомври в 8,10 ч. от кметския наместник в село Изворово в Районното управление на МВР в Генерал Тошево. Задържан по случая е 46-годишният Димитър К., който е роднина на жертвата.

Тялото на убития Петър П. е намерено на улица в село Изворово с разкъсно-контузна рана в областта на тила. Повиканият екип на спешна помощ е констатирал смъртта на 60-годишния мъж.

Предприетите действия по разследването са установили, че 46-годишният Димитър К. има отношение към деянието. Мъжът е направил и самопризнания.

На 10 октомври около 17 ч. Петър отишъл в дома на роднината си Димитър с бутилка ракия. Двамата пили, разговаряли и под влияние на алкохола помежду им започнал спор. Димитър изгонил от дома си по-възрастния си роднина.

Въпреки това скандалът продължил и извън дома му. Димитър успял да изтръгне парче от бетонов ограден кол и с него ударил Петър в главата.

Извършен е оглед на местопроизшествието. Действията по разследването продължават. Обвиняемият Димитър е съден за шофиране под въздействието на алкохол.