До 9 сигнала дневно за силна музика са получавани през август в Сливен, съобщи Дарик. През септември са намалели.

Общо 366 акта по Наредбата на община Сливен са съставени през месец септември, съобщиха от полицията. Нарушенията са свързани с търговска дейност, движение на ППС с животинска тяга, спазване на нощната тишина, Закона за българските лични документи, разпиляване на смет извън контейнерите за битови отпадъци, просия и други.

За нарушаване на тишина са получавани от 3 до 5 сигнала на ден, докато за месец август те са стигали до 9 на ден.

Полицаите са се отзовали на 180 сигнала. За целия септември полицейските служители са отишли на 123 сигнала, като за едно нарушение са постъпвали по няколко обаждания. Има регистрирани и фалшиви сигнали. В повечето случаи нарушителите са спазили полицейското разпореждане.

Съставени 48 акта за силна музика, от които 24 са в квартал „Надежда", (чиито обитатели са предимно роми) . За неизпълнение на полицейско разпореждане са иззети 8 музикални уредби. Девет от актове са съставени от служители на участък „Надежда", когато нарушението е установено при ежедневните операции по опазване на обществения ред, без да има получен сигнал. Изключение правят случаите, когато за провеждането на сватби и други тържества има издадено съответното разрешително от община Сливен.

За нарушения при движение на превозни средства с животинска тяга на територията на Сливен, което включва селата и индустриалната зона, са съставени 117 акта.

Основните нарушения са движение на нерегистрирани пътни превозни средства, липса на престилки за животински отпадъци и светлоотразителни знаци. По забраната за движение на превозни средства с животинска тяга на територията на Сливен са съставени 9 акта, иззети са 7 кошума (ремъци за впрягане).