Полицията хвана 62-годишен мъж, който убил 81-годишния си баща, опаковал го в найлони и го натоварил в багажника на трабанта си. Трагедията станала вчера в ихтиманското село Живково. Подробности представиха на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова и главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов.

Сигналът бил подаден от съседи. Синът на дядото е заловен, докато опитвал да се отърве от трупа. Той направил пълни самопризнания.

Полицията все още издирва оръжието, с което е извършено убийството - бетонов секач. Съдебномедицинската експертиза сочи, че смъртта на възрастния мъж е настъпила в резултат на тежка черепно-мозъчна травма. По тялото на жертвата са открити общо 13 наранявания, нанесени с твърд и остър предмет.

Румяна Арнаудова заяви, че убийството е извършено по особено жесток начин. Жилището на 62-годишния мъж се претърсва. Разпитват се и свидетели.

Причината за кървавия инцидент е решението на сина да прехвърли имота си на дъщерята на жената, с която живее на семейни начала. Арнаудова заяви, че именно това обстоятелство е разгневявало много често баща му.

Окръжната прокуратура ще поиска най-тежка мярка за неотклонение "задържане под стража".

Главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов похвали полицейските служители към Областната дирекция на полицията, които по думите му са действали след сигнал за въоръжен психично болен мъж. "Колегите действаха изключително предпазливо и професионално грамотно", каза още той.

У заловения 62-годишен мъж по-късно са установени различни огнестрелни оръжия - ловно, както и два газови пистолети, преработени за бойни.