Столичният адвокат на доктор Иван Вуцов, Иван Лазов е бил лишен от адвокатски права към дата 8 юли, когато се е явил като защитник по делото за фалшивата диплома по кардиология в София, съобщава БНР.

Адвокатът Иван Миланов Лазов е наказан за срок от три месеца с лишаване от адвокатски права от 17 май тази година.

Решението е на Софийския адвокатски съвет във връзка с наказание, наложено от Висшия дисциплинарен съд по дело от 2016 година.
Наказанието на адвоката е заради арогантно поведение в съдебната зала и с присъстващите свидетели, като е използвал неприсъщ на позицията му жаргон. Наказанието е мотивирано с две заседания на районния съд в Стара Загора.

Припомняме, доктор Иван Вуцов е подсъдим в Софийския и в Старозагорския районен съд за фалшивата си диплома по кардиология.

Припомняме, вчера заседанието в Районния съд в Стара Загора се провали заради неявяването на „кардиолога” Иван Вуцов, а защитниците му представиха болничен лист.

Освен по здравословни причини, протакането на делото върви и по линия на искането на адвокатите на Вуцов в съдебната зала в Стара Загора да бъде представена и дипломата му по кардиология в оригиналния й фалшив вид, въпреки че от Районния съд в София отказват да я изпратят в съда в Стара Загора.

В Стара Загора срещу д-р Иван Вуцов е повдигнато обвинение за използване на документ с невярно съдържание, след като бе установено, че е използвал диплома за кардиолог, без да има придобита такава специалност. Второто обвинение срещу Вуцов в София е, че фалшивата диплома е използвана пред различни институции и болници.