Адвокатът на ген. Кирчо Киров изрази разочарование от правосъдието. "Недопустима за мен присъда. Тя е израз на стремежа на някои хора, политици предимно, да се ударят в гърдите и да отчетат най - сетне онова, за което до този момент са упреквани, че в България няма осъден на отговорна длъжност."

Това коментира Димитър Вълчев, адвокат на ген. Кирчо Киров бивш шеф на разузнаването по повод постановената му от съда присъда от 15 г. лишаване от свобода.

Той заяви, че няма друга държава, в която да е осъден шефът на разузнаването.

По думите му по такива дела правосъдието трябвало да бъде много по-осторожно, защото това било извънредно чувствителна тема, която касае сигурността.

"Изразявам разочарованието на защитата от това правосъдие", категоричен беше Вълчев.

Втора присъда за ген. Кирчо Киров
Обновена

Втора присъда за ген. Кирчо Киров

Предстои да бъде искана постоянна мярка за неотклонение на ген. Киров.

Припомняме, на брифинг в Съдебната палата днес стана ясно, че ген. Кирчо Киров е осъден с втора присъда. Наблюдаващите прокурори по делото и говорителят на главния прокурор - Румяна Арнаудова изнесоха информация по делото. 

Киров е осъден на 15 години затвор за присвояване на 5 млн. лева по обвинението на прокуратурата от януари месец 2017 година. Според обвинението са присвоени 5,1 млн. лв. за около 5 години въз основа на документи с невярно съдържание.