Агенция "Митници" и Службата "Митници и гранична защита" на САЩ стартират проект за обмяна на опит в областта на митническия и граничния контрол, съобщава Агенция "Митници". Съвместният проект е финансиран от правителството на САЩ.

В рамките на проекта американските служители ще предоставят аналитична подкрепа. Също така двете митнически администрации ще споделят практиките си за контрол на сухопътни и морски граници.

През месец март служители на Службата "Митници и гранична защита" ще пристигнат в България, за да се запознаят с организацията и да работят съвместно с митническите служители на МП Капитан Андреево, МП Пристанище Бургас и МП Пристанище Варна.

Предвижда се да се проведат и поредица обучения на български митнически служители, включително и работно посещение на ГКПП в САЩ.

Сътрудничеството със Службата "Митници и гранична защита" е част от активното партньорство между Агенция "Митници" и американските власти в областта на международната търговия, митническия контрол и борбата с наркотрафика, което включва съвместни обучения, обмяна на опит и техническа подкрепа.

Агенция „Митници“ засилва контрола по границите съгласно ангажимента към Австрия

Агенция „Митници“ засилва контрола по границите съгласно ангажимента към Австрия

През първите шест дни от годината са извършени над 7200 проверки