Открит е телефонен номер, чрез който се събират дарения за Елена Димитрова, момичето, за което ви разказахме, че чака животоспасяваща операция в чужбина.

Ако искате да помогнете, изпратете дарителски SMS с текст DMS ELENA на номер 17 777 (за абонати на GLOBUL, VIVACOM и M-Tel).

За изпращането на дарителски SMS ще бъдете таксувани с 1,20 лв. с ДДС.  

Ако решите да помогнете на Елена и по банков път, ето данните на нейната дарителска сметка:

BGN - BG48 UNCR 7000 1519 3809 19

EUR - BG47 UNCR 7000 1519 3810 34

BIC(SWIFT) - UNCRBGSF

UniCredit Bulbank

Tитуляр - Елена Димитрова Димитрова

Елeна Димитрова от София страда от рядкото заболяване фамилна аденоматозна полипоза (FAP). Преди 5 години е отстранено дебелото й черво.

За да бъде спасена, Ели се нуждае от спешна трансплантация на тънко черво. Тази операция не се извършва в България и може да се проведе само в чужбина.

Офертата от болницата в Болоня е с най-ниската стойност. Лечението е съпътствано и от дълъг предоперационен и постоперационен период, който при такива операции е абсолютно задължителен.

Семейството на Ели има уверение от директора на Фонд Трансплантации - София Мутафчийска, че фондът ще поеме разходите по лечението. Впоследствие обаче разбират, че той ще покрие единствено стойността на трансплантацията с 60-дневен болничен престой.

За съжаление в случая на Елена лечението може да продължи с години и тя ще има нужда от допълнителни лекарства и специални храни, които са непосилни за семейството и приятелите на Ели. В офертата от Болоня се казва, че 60 дни ще стигнат за предварителните изследвания.

После това Елена ще трябва да чака донор в Болоня, което може да продължи месеци и дори година. След самата трансплантация болничният престой е 60 дни, като след това лекарите настояват младата жена да остане една година за наблюдение в Болоня. По груби сметки става въпрос за сумата от 100 000 евро.

Избраната от вас кампания получава минимум 90 % от всички финансови постъпления, а останалата сума покрива административни разходи по проекта DMS. Повече информация можете да намерите тук.