Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев коментира пред журналисти в Бургас случая с нарушаването на мярката за неотклонение "домашен арест" от страна на обвинения в побой син на пернишки прокурор, съобщи bTV.

"По отношение на Перник сме взели мерки. Не мога да кажа какви са, но ви гарантирам, че ако този човек напусне жилището си, няма да се върне обратно, без да бъде задържан от полицията", увери той.

Вчера мярката за неотклонение на обвиняемия за побои беше потвърдена от съда поради липса на достатъчно доказателства, че е нарушавана.

Прокурорският син Васил Михайлов остава под домашен арест, въпреки искането на прокуратурата да му бъде наложена мярка "задържане под стража". Според магистратите няма категорични и безспорни доказателства да е напуснал дома си, както и няма експертиза на записите от камерите.

В Бургас Демерджиев оповести резултатите от проверката по случая от 25 август, при който автобус с мигранти блъсна патрулка в града при опит да избегне проверка и отне живота на двама полицаи. Той се срещна и с роднини на загиналите при тежката катастрофа.

Синът на пернишки прокурор, обвинен в побой, се изправя отново пред съда

Синът на пернишки прокурор, обвинен в побой, се изправя отново пред съда

Прокуратурата внася нов обвинителен акт срещу Васил Михайлов