Алексей Петров е предявил иск за близо 2 милиона лева срещу прокуратурата, съобщава Defakto.bg. Делото в Софийския градски съд е образувано ден след убийството на бизнесмена.

Бившата барета претендира за вреди, причинени от незаконния му арест на 10 февруари 2010 г., задържането му и повдигнатите му незаконни обвинения. Алексей Петров бе арестуван при показна акция, заснета и разпространена от пресцентъра на МВР, което по това време бе оглавявано от Цветан Цветанов.

Операцията бе част от мащабна акция срещу организираната престъпност, наречена "Октопод".

Процесът срещу Алексей Петров стартира през 2010 г. Той бе обвинен за участие в организирана престъпна група за рекет и изнудване, както и за разгласяване на държавна тайна. Осем години по-късно бившата барета бе оправдана по всички обвинения.

Петров и още няколко обвиняеми осъдиха България заради задържането им в операция "Октопод".

Припомняме, че Алексей Петров бе разстрелян на 16 август в столичния квартал Драгалевци. МВР все още няма заподозрян за убийството. Името на бившата барета бе замесено и в съставянето на правителството Денков-Габриел. Бойко Борисов заяви, че Петров е организирал срещи между ГЕРБ и ПП/ДБ. Бившият премиер Кирил Петков обаче отрече да познава Алексей Петров и някога да е контактувал с него.

Слави Трифонов иска всички от кабинета на разпит за убийството на Трактора

Слави Трифонов иска всички от кабинета на разпит за убийството на Трактора

Според лидера на ИТН убийството на Алексей Петров може да се окаже политическо