Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков отрече да се е състояла среща във формат Борисов - Алексей Петров.

"Никога не е имало среща между мен, Алексей Петров и Бойко Борисов", бяха точните му думи пред Нова телевизия.

Кирил Петков призова както Борисов, така и президента Румен Радев за "по-голяма хигиена" и "да оставим семействата извън тази кална битка". Той разбира, че идват местните избори, но политическият разговор не може да бъде на толкова ниско ниво - бащи, баби, дядовци, чичовци.

Припомняме, че първо лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов първо завяи, че Алексей Петров е изиграл роля за сформиране на правителството, на следващия ден все пак уточни, че ролята на вече мъртвата барета е била само логистична. Междувременно обаче и президентът Румен Радев се включи с въпрос за Алексей Петров.

Въпросите за Алексей Петров Денков препрати към Борисов

Въпросите за Алексей Петров Денков препрати към Борисов

Премиерът не знае да са провеждани срещи с бизнесмена за случване на "сглобката" между ГЕРБ и ПП/ДБ

Петков изрично настоя да обясни за фигурата на баща си - той никога не е членувал в БКП, не е бил в служби, не се е занимавал с политика. От 1990 г. до 2008 г. изобщо не е бил в България и е изпуснал всичките мутренски години, всички групировки. Петков не отрече баща му да се е познавал със самия Алексей Петров, но по спортна линия - преди 1990 г. е бил от най-изявените спортисти на страната.

По отношение на сглобката, Петков също се върна назад - решението за някакъв разговор с ГЕРБ е взето от лидерите на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" след петите избори, за да не отива държавата на шести избори. "Нашето решение беше на базата на изборите и на база решенията, които си представяхме." Иначе преди това - след четвъртите избори - Борисов непрекъснато изпращал контактьори и емисари, но от ПП отказвали тези срещи, защото се надявахме промяната да продължи както "ние си представяхме".

Реално е имало среща между Петков, Борисов и Асен Василев, а темата беше дали изобщо да отворим този разговор. От там насетне всички разговори са били публични.

Има ясни неща, които трябва да свършим - ПВУ, Шенген, който сега се кове, Еврозоната, закон за КПОКОНПИ, обясни Петков и насочи разговора към тези проблеми, които сега трябва да се решават.

Кирил Петков заяви и че е напълно е сигурен, че и никой от обкръжението му не е предлагал пост в службите или ДАНС на Алексей Петров.

Задължително е да има лична среща с Борисов, според Кирил Петков, който очаква това да се случи до края на седмицата.

Габриел и Денков отричат името Алексей Петров да е било обсъждано за пост

Габриел и Денков отричат името Алексей Петров да е било обсъждано за пост

Алексей Петров няма нищо общо с формирането на правителството