Имало е организирана от покойния Алексей Петров среща между ръководните кадри на ГЕРБ/СДС и "Продължаваме промяната/Демократична България".

Това каза в рамките на редовната си сутрешна парламентарна сводка лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в началото на новия парламентарен сезон.

"Алексей беше близък с бащата на Кирил Петков, с тях, и той като всички нас, Бог да го прости, търсеше варианти да се направи нещо стабилно. (...) Аз винаги казвам истината, срещи сме провеждали. С него, той с тях, така че поне да си имаме крехко доверие", отговори на въпрос на News.bg Борисов.

ПП отстоява кабинета срещу икономическия натиск с бързо приемане на закони и диалог

ПП отстоява кабинета срещу икономическия натиск с бързо приемане на закони и диалог

А ако Радев не дава да реформират службите, смятат да го направят през парламента

В този нов сезон трябва да приемем Конституцията, КОНПИ, Плана за възстановяване, да напреднем достатъчно по Шенген и Еврозоната. Смисълът да направим правителство, бе само това. Ако някой има толкова голям зор за кадрови назначения, той го прави", многозначителен бе той.

Не сме се събрали, защото се харесваме или обичаме, събрали сме се, за да свършим 5-6 неща, добави Борисов по отношение на "некоалицията".

Демерджиев за мотивите: Алексей Петров беше архитект на сглобката и знаеше много

Демерджиев за мотивите: Алексей Петров беше архитект на сглобката и знаеше много

Петров беше запознат с генезиса на много процеси и може би беше неудобен

Борисов отказа да отговаря на въпроси за "Турски поток" и разследването на АКФ, което уличава неговото правителство във връзки с руски политици.

Аз за "Турски поток" не знам, заяви Борисов, но сам подхвана темата за Бабаков, изпращайки журналистите да питат строителният министър дали не се е срещал с него в московски хотел. "Аз не зная, но се съмнявам", заяви Борисов и изпрати журналистите да питат Андрей Цеков. Едва след това можело да му задават въпроси на него по темата.

По-словохотлив бе по темата "Балкански поток", за който направи изявление.

"Аз считам, че "Балкански поток" във времето, в което и Турция, и Гърция, и всички натовски държави направиха всичко възможно да изолират България от трасетата за пренос на газ, ние успяхме да се преборим и да си направим Балкански поток."

Отделно на това Борисов открои, че "Балкански поток" е 100% държавен и в момента е "печатница за пари". Годишно 700-800 милиона влизат в джобовете на всички българи. Затова и Борисов не иска и няма намерение да се обяснява. "Аз не съм национален предател. Правил съм всичко в полза на българите."