Вътрешният министър трябва да бъде питан защо смени ръководители на областни дирекции на МВР. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти във врачанското село Лиляче, където присъства на мероприятие на младежката организация на партията.

Той изтъкна, че в момента Партията на промяната еднолично налага поголовно свои кадри навсякъде. "Без да се коментира изобщо в обществото - сменят се бордовете на Тотото, на Държавната консолидационна компания вчера, разбирам от медиите, където са държавните предприятия, "Кинтекс"... Там са огромни ресурси... С никому неизвестни хора, въобще некоментирани, на каквото и да е ниво", отбеляза Борисов. Той посочи, че ГЕРБ подкрепят 36 депутати от Партията на промяната, а те управляват на 100%, с изключение на оглавеното от Мария Габриел МВнР, където герберите имат поглед, и през външната комисия в парламента, на която Бойко Борисов е председател.

"Понеже Демерджиев няколко пъти подмята за записите - да, нас също ни тревожат тези записи. В началото на тези записи имаше една приказка "ала-бала с президента". Демерджиев услужливо я прескача, защото този главен секретар е гласуван от Министерски съвет, в който са били и тези хора", каза още бившият премиер.

Калин Стоянов: Право е да искам оставката на главния секретар

Калин Стоянов: Право е да искам оставката на главния секретар

Нищо политическо няма в това

Във връзка с искането на вътрешния министър за отстраняването на главния секретар на МВР той заяви, че Петър Тодоров не се справя с работата си. "Ние преди 2 години и половина-три оставихме държавата излязла от мониторинга за организирана престъпност, забравихте за поръчковите убийства, нулева миграция", похвали се лидерът на ГЕРБ. Той допълни, че вече месеци наред границата не се стабилизира.

Оставката на главсека се иска заради бездействие

Оставката на главсека се иска заради бездействие

МВР отчита ръст на престъпността, шестима загинали полицаи и недобра организация

Бойко Борисов подчерта, че има много упреци към управлението. "Чакам сега да мине ваканцията и на 1 септември, като се видим, защото те използват времето, когато няма парламент, и поголовно сменят - поголовно, навсякъде, въобще което не се е коментирало. С кадри и хора, само от тях предложени. Дали са проверени, дали - не? Те може и да са добри, но ако това е сглобката, тази грозна дума, ние не виждам как ще продължим да участваме по този начин в тази сглобка", заяви той.

Радев няма да допусне сглобкаджийска епопея на зачеркнатите
Обновена

Радев няма да допусне сглобкаджийска епопея на зачеркнатите

3 март е червената линия на нашето търпение, обяви президентът от Шипка