И към момента текат изключително адекватни оперативно-издирвателни действия. Това заяви на брифинг силовият министър Калин Стоянов по повод въпроси за покушението на Алексей Петров. Имало множество факти и обстоятелства, които щателно трябвало да се проверят.

За момента няма и заподозрян, изтъкна министър Стоянов. Не се работи по политическа следа в убийството, но всички версии се проверяват.

За момента нямаме конкретика, посочи вътрешният министър. Ежедневно изниквали нови факти, които се проверявали, а по случая работел огромен екип от хора.

Работи се в тесен синхрон с наблюдаващия прокурор.

Самият Стоянов заяви, че никога не се е срещал с Алексей Петров.

Криминалист: Разследването на покушението срещу Алексей Петров търси "клошара в Пловдив"

Криминалист: Разследването на покушението срещу Алексей Петров търси "клошара в Пловдив"

Заради обществения натиск и медийното внимание

Припомняме, бившата барета, сътрудник на ДАНС, бизнесмен и преподавател във ВУЗ с научна степен доцент Алексей Петров беше застрелян на 16 август в кв. "Драгалевци" на пътека към хижа "Алеко". Заедно с него беше и жена, която е ранена и беше приета в тежко състояние в болница "Пирогов". 

Това бе третото известно покушение срещу Алексей Петров. На 15 август 2002 г. е извършен неуспешен атентат срещу него на столичния басейн "Спартак". На 29 октомври 2015 г. отново е извършен неуспешен атентат с гранатомет в София. Като организатор на това покушение на 10 години затвор беше осъден украинецът Роман Ловгиненко, макар че самият Алексей Петров обяви награда за информация за поръчителите.

След смъртта му редица политически лидери - Корнелия Нинова от БСП, Костадин Костадинов от "Възраждане", Слави Трифонов от ИТН, а и самият президент Румен Радев направиха намеци за свързаността на Алексей Петров с настоящото управляващо мнозинство. Това бе категорично отречено както от премиера Николай Денков, ПП, така и от вицепремиера Мария Габриел, ГЕРБ. 

Габриел и Денков отричат името Алексей Петров да е било обсъждано за пост

Габриел и Денков отричат името Алексей Петров да е било обсъждано за пост

Алексей Петров няма нищо общо с формирането на правителството