Криминалистът Иван Савов се притеснява, че разследването на покушението срещу Алексей Петров върви в посока на "клошара в Пловдив".

В студиото на Нова телевизия той заяви, а и предупреди, че разследването търси някой, който да опере пешкира. Това се случва волю-неволю и заради обществения натиск. Савов заяви, че в световен мащаб такива убийства много рядко се разкриват, особено ако има поръчител и извършител и убийството е действие на мафията. Разкриват се единствено, ако съответното покушение е дело на един човек.

Защо се търси "клошар" - според Савов и заради обществения натиск и медийното внимание, което колкото понякога и полезно, толкова и понякога вреди. Иначе според Савов полицията си върши добре работата, въпреки че до медиите не стига много информация за хода на самото разследване.

"Поръчителят на това деяние може да бъде много широк кръг от хора, защото уважаваният бизнесмен, доцент и научен работник всъщност е бивша мутра. Като такъв той не си е стоял мирно и кротко в кабинета толкова много десетилетия. За него има една камара разработки, които са водени през годините", посочи Иван Савов. Според него спекулирането с имена на политици е силно преувеличено.

Бившият шеф на баретите: Зад убийството на Алексей Петров стоят много пари

Бившият шеф на баретите: Зад убийството на Алексей Петров стоят много пари

Предполага, че е убит с "Драгунов"