Убийството на Алексей Петров е много възможно да се окаже политическо. Това написа във Фейсбук лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов по повод днешното потвърждение от Бойко Борисов, че е имало организирана от покойния бизнесмес среща между ръководните кадри на ГЕРБ/СДС и ПП-ДБ.

Той настоя прокуратурата и МВР веднага да започнат да разпитват всички участници в разговорите с Алексей Петров за съставянето на сегашното правителство.

Въпросите за Алексей Петров Денков препрати към Борисов

Въпросите за Алексей Петров Денков препрати към Борисов

Премиерът не знае да са провеждани срещи с бизнесмена за случване на "сглобката" между ГЕРБ и ПП/ДБ

"Значи стана тя, каквато стана. Публичната тайна стана обществено ясна. Алексей Петров е участвал в съставянето на това правителство. Ама като какъв?", запита Трифонов и продължи с въпросите: "Какъв е Алексей Петров? Кога са се срещали? Къде? Как? Като какъв бащата на Кирил Петков води разговори с Алексей Петров за съставяне на правителство на България?".

Твърдението на премиера Николай Денков, че не знае за провеждането на такива разговори, Трифонов коментира така: "Ако не знае, той какъв е? Фигурант ли е? Някой бръсне ли го за слива, или просто му казват какво да прави и кого да назначава?".

Алексей Петров помогна за сглобката между ГЕРБ и ПП/ДБ, потвърди Борисов

Алексей Петров помогна за сглобката между ГЕРБ и ПП/ДБ, потвърди Борисов

"Ако някой има зор за кадрови назначения, го прави"