Полицаи от Тетевен разкриха извършител на телефонни измами, който се опитал да "ужили" за жертвата си повторно. Мъжът е задържан в момент на получаване на крупна сума пари.

Вчера на телефон 112 постъпил сигнал от 59-годишна жена от Тетевен. Тя заявила, че е измамена и разказала как непознат мъж ѝ позвънял на стационарния ѝ телефон. Мъжът се представил за служител на районното управление в града и поискал от жената съдействие - пари за залавяне на престъпници.

Жената събрала всичко, което притежава - 3000 лева, 2500 евро и около 20 грама златни накити. Следвайки указанията на "полицая" жената оставила парите и златото в плик пред дома си.

Веднага след това последвал втори телефонен разговор с мнимия полицай, който поискал още пари. Жената нямала повече и казала, че ще ѝ трябва време, за да изтегли от банка. Тогава бабата се усъмнила и подала сигнал за измамата.

Мъжът е заловен, докато получавал втората сума пари от възрастната жена. Задържаният е 23-годишен от село Добревци. Той бил придружава от друг младеж - 22-годишен жител на село Гложене, който също е задържан.

Работата по случая продължава. За него е уведомена Районна прокуратура - Тетевен.