Освобождават Анита Мейзер под гаранция от 5 хиляди лева, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на Варненския апелативен съд.

Делото срещу нея за убийството на съпруга й приключи на втора съдебна инстанция в понеделник. Очаква се до два месеца да бъде обявено съдебното решение.

В края на съдебното заседание защитата поиска отмяна на мярката за неотклонение, тъй като Мейзер е стояла продължително време в затвора и има здравословни проблеми. Съдът реши да постанови парична гаранция в размер на 5 хиляди лева.

Мейзер обжалва присъда от 4 години и половина затвор за причиняване на смърт по непредпазливост и предлагане на подкуп от 30 000 евро на разследващ полицай.

През февруари пред съда Мейзер заяви, че не е поставяла "свински опашки" на 40-годишния си мъж и не е била в апартамента, когато той е починал. Това се разминава с показанията й от по-рано.

Дотогава Мейзер твърдеше, че в нощта на 14 август 2016 г. е сложила на Николай една "свинска опашка" на ръцете му зад гърба и по две на краката и на врата. След това отишла в друга стая, за да вземе телефона му и да заснеме как той ги къса. Когато се върнала, го заварила паднал от масажната маса и мъртъв.

Припомняме, че Желева-Мейзер се отрече от показанията, дадени на досъдебното производство, както и от тези, които на два пъти е правила пред първата съдебна инстанция. На предходното заседание пред Апелативен съд-Варна, тя представи нова версия за обстоятелствата, свързани със завързването на т.нар. "свински опашки" около краката и врата на съпруга си Николай. Според нея, Николай сам е поставил и затегнал две стяжки около врата си.

В хода на съдебното заседание и след изявление на вещите лица, работили по допълнителната съдебно-медицинска експертиза, съдът установи, че при изготвянето на заключението по експертизата, експертите не са се запознали с всички материали по досъдебното производство. Включително и с протоколите за оглед на местопроизшествието.

На делото бе разпитан и разследващия полицай Веселин Радев, водил близо 8 часа оперативна беседа с Желева часове след установяване смъртта на съпруга й.

Апелативният съд във Варна насрочи следващото съдебно заседание по наказателното дело на Анита Желева за 28 май 2018 година.

Припомняме, Анита Мейзер обжалва присъда пред Варненския апелативен съд за убийство по непредпазливост. Желева получи от първата съдебна инстанция три години и половина затвор. За затова, че е предложила подкуп от 30 000 евро на разследващия полицай съдът й присъди 4 години и половина затвор.

От двете наказания Анита Желева ще търпи по-тежкото. Окръжен съд - Варна наложи на подсъдимата глоба в размер на 8 000 лева, както и обезщетение на майката на Николай в размер на 150 000 лв.

Припомняме, на 15 август 2016 г. миската Анита Мейзер бе арестувана за смъртта на своя съпруг. 40-годишният културист и бивш охранител Николай Димов бе убит в дома му във Варна. Бе съобщено, че тялото на мъжа е открито от съпругата му Анита Мейзер, която е собственик на жилището.