Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд Анита Мейзер. Тя ще отговаря пред магистратите за причиняване по непредпазливост смъртта на съпруга си, както и за предложен подкуп от 30 000 евро на полицейски служител, съобщиха от държавното обвинение.

Смъртта на Николай настъпила при предприет от него експеримент за демонстрация на сила.

52-годишната Мейзер завързала краката, ръцете и врата му по негово настояване с кабелни стяжки, известни като "свински опашки".

Той трябвало със сила да се освободи сам. Целта на демонстрацията била опитът да се заснеме на видео от Анита, а клипът да се показва на хора от Панама и Колумбия, за да послужи на културиста Николай да бъде включен в схема, от която да печели пари.

Анита Мейзер остава окончателно в ареста, заплашват я 10 години затвор
Обновена

Анита Мейзер остава окончателно в ареста, заплашват я 10 години затвор

Твърди, че е невинна

Стегнатите свински опашки на врата на Николай притиснали вените му. С последни усилия успял да скъса кабелната превръзка на ръцете си. Направил опит да освободи и врата си, но в усилията си само затегнал примката допълнително. Изгубил съзнание и се отпуснал на масажната маса, където провеждал експеримента.

След смъртта на Николай Анита Мейзер предприела няколко различни действия от страх, че ще бъде заподозряна.

Измислила различни версии, които в хода на досъдебното производство променяла няколко пъти. Още същата нощ изхвърлила купените по-рано свински опашки.

Няколко часа след полунощ съобщила в пето районно, че съпругът й е мъртъв. Предложила пари, за да не стигне случаят до медиите.

Пред пристигналия полицейски екип развила версията, че вечерта пред дома им някакви момчета чакали Николай. Тя ходила до магазина и когато се върнала, намерила съпруга си мъртъв и завързан с въжета на масажната маса.

По време на разпита променяла няколко пъти обясненията за случилото се. Когато разбрала, че ще бъде задържана, предложила подкуп на полицейския служител. Първоначално 10 000 евро, след това - 20 000 евро, и последно - 30 000 евро.

Анита Мейзер предложила подкуп от €30 000 на полицай

Анита Мейзер предложила подкуп от €30 000 на полицай

Повдигнато й е второ обвинение

Тройната съдебномедицинска експертиза сочи, че причина за смъртта на Николай е механична асфикция. В кръвта му не са открити алкохол и наркотични вещества. Липсват и травматични увреждания на скелета.

Подсъдимата се е признала за виновна. 52-годишната жена, която е родена в шуменското село Пет могили, е с двойно гражданство - българско и американско, и е неосъждана.

Анита Мейзер с постоянен арест, могла да избяга от страната?
Обновена

Анита Мейзер с постоянен арест, могла да избяга от страната?

Тя вече е с две обвинения, съобщи прокуратурата

Предстои делото срещу нея да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Тя е с мярка за неотклонение "Задържане под стража", определена от състав на съда на 17 август 2016 г.