Двамата кандидати за нов председател на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) - Сотир Цацаров и Симеон Найденов подкрепят въвеждането на антикорупционно обучение в училищата, само че в по-горен клас - 10 или 11.

Така двамата отговориха на въпрос на народния представител Слави Нецов дали е необходимо въвеждане антикорупционно обучение сред подрастващите в училищата.

Според Цацаров подрастващите в ранната детска възраст трябва да се научат да четат, да пишат, да уважават своите родители и да знаят кое е добро и кое зло. По думите на главния прокурор навремето в училищата имало учебен предмет "Морал и право", който бил достатъчен за антикорупционно обучение.

Съвет от юристи и нов правилник иска Цацаров за КПКОНПИ
Обновена

Съвет от юристи и нов правилник иска Цацаров за КПКОНПИ

Активна работа с медиите предвижда настоящият главен прокурор

Сотир Цацаров не е привърженик на този вид обучения в ранна детска възраст, както и на ползване на проекти и на разнородни източници на финансирането им при децата.

"Дайте да не бъдем по католици от Папата", подчерта Цацаров.

От своя страна Симеон Найденов заяви, че децата в предучилищна възраст не трябва и да чуват думата "корупция". Той също настоя преди да са тръгнали на училище, децата да бъдат възпитавани в семейството против всякакъв вид престъпления.

На въпрос как би се абстрахирал от политическите партии и формации, Найденов обясни, че преди да бъде избран за народен представител, не е членувал в никаква политическа партия. За него не е трудно да заеме неутрална позиция и с удоволствие би се отърсил от тежестта да членува в партия.

"За мен това не е проблем и като следовател не съм членувал в партия", категоричен беше Найденов.

Припомняме, през октомври миналата година МОН и КПКОНПИ започнаха обсъждания за въвеждане на ефективни инструменти за превенция на корупцията още от предучилищна възраст чрез занимателни игри.

С Найденов начело на Антикорупцията "Воля" очакват реални резултати
Обновена

С Найденов начело на Антикорупцията "Воля" очакват реални резултати

Симеон Найденов иска прозрачна, почтена и безпристрастна Антикорупционна комисия