Автомобил с взривни вещества е открит от антимафиоти от териториалното звено на ГДБОП в СДВР. Притежателят им е задържан.

От пресцентъра на МВР съобщават, че акцията е  предприета вчера след получен сигнал за незаконно съхраняване и укриване на взривни вещества и боеприпаси.

Тя е осъществена в столичния ж.к."Сухата река". Предварително в координация с полицаи от Пето РУП-СДВР районът е бил заграден. Екипът е открил автомобила, паркиран пред дома, в който под наем живеел заподозреният.

След проверка на служители на ДОТО е било установено, че в паркираната кола действително има взривни вещества. Мястото около автомобила е било блокирано за гарантиране на безопасността в жилищния квартал.

Междувременно в къща на посочения адрес е бил задържан 28-годишният З.О. Мъжът е криминално проявен, регистриран е за хулиганство и заплаха за убийство.

Той живеел в апартамента, без да има адресна регистрация. Мъжът е предал ключовете на автомобила, след което е предприето претърсване.

В колата му полицаите открили и конфискували две бойни гранати, самоделно взривно устройство - пакет взривно вещество, капсул-детонатор и огнепроводен шнур, опаковани в платнен вързоп и укрити в ниша в багажника. В жабката са намерени пистолет с неустановена марка и калибър.

При претърсването в помещението, наето от З.О., е била открита ампула с надпис „Морфин" и голям брой мобилни телефони, които също са иззети, допълват от МВР.

Мъжът е задържан, а по случая е образувано досъдебно производство.