Четирима трафиканти са били закопчани при спецакция на антимафиотите от ГДБОП, съобщиха от МВР. Те са били организирани в група и са работили заедно на територията на цялата страна, но са имали центрове и депа за разпределение на стоката си в София, Ботевград и Варна.

На трима от тях вече са повдигнати обвинения.

На 27 ноември антимафиотите са получили зелена светлина да проведат акцията, след като разследването е доказало престъпната дейност на заподозрените и са били събрани достатъчно доказателства по случая. Реализацията е наблюдавана от Специализираната прокуратура.

Първо служителите на МВР за задържали двама от групата - на 23 и 27 години. Те са били спипани на митницата. Хванали ги на Кулата, опитвайки се да напуснат страната.

Полицаите ги неутрализирали, задържали и започнали претърсването на возилото им. Така намерили 500 грама хероин, 268 грама морфин, 26 грама амфетамин и 2 грама кокаин. Наркотиците са били скрити в резервоара на колата.

Задържаните са били разпитани и след това вече разследващите имали достатъчно информация и за другите двама участници в групата, които са на 32 и 60 години.

Те са били намерени и арестувани малко по-късно - единият в София, а другият - в Ботевград.

Следователите смятат, че именно те са организаторите, които са следили разпределението на дрогата. У единия от задържаните са намерени 1,5 килограма марихуана.

27-годишният заподозрян има повдигнато обвинение, както и двамата организатори. Те са оставени в ареста с постоянна мярка "задържане под стража", за да не офейкат, ако ги пуснат, докато тече следствието.