От Агенция "Пътна инфраструктура" припомнят за извършваните ремонтни дейности по автомагистрала "Хемус".

Пътната агенция информира за състоянието на движението по повод ремонта на носещите колони на виадукт "Коренишки дол" на 36-ти км на магистралата.

Ремонтът започна на 20-ти април и към момента по моста превозните средства, които се движат в посока София, преминават през платното за Варна. Работата на екипите е върху стълбове 3,4,5 и 6, които се намират по съоръжението в посока София.

Причина за ограничението на движението е минимизиране на вибрациите от автомобилите, за да се осигури сигурността на процеса и работниците.

Снимка 368743

Източник: АПИ

Виадуктът не е обновяван от създаването му през 1986 г.

До края на ремонтните дейности движението е пренасочено двупосочно в платното за Варна. Ограничението на скоростта е до 50 км/ч.

Ограничено е и движението на тирове по АМ "Хемус". Рестриктивни мерки са наложени в участъка от 30-ти до 47-ми километър.

Тежкотоварните автомобили се отклоняват при 30-ти км от пътен възел "Витинска река" по път I-1 София - Ботевград и път II-17 Околовръстен път на Ботевград, след което се връщат обратно на АМ "Хемус" при 47-ми км при пътен възел "Ботевград" и обратно.

АПИ предлага и алтернативен маршрут на пътя, тъй като и на път I-1 София-Ботевград се извършва частичен ремонт. Обход може да бъде направен през II-16 София-Своге-Мездра през Искърското дефиле.