Днес се провежда мащабна специализирана полицейска операция срещу търговията с гласове на територията на общините Бургас, Сунгурларе и Руен, съобщи Нова телевизия.

17 души са задържани и са образувани 9 досъдебни производства за нарушения срещу изборните правата на гражданите, съобщи комисар Марин Димитров, директор на "Охранителна полиция" - Бургас. Задържаните 17 души са криминално проявени.

Акция "Респект" се провежда в ромската махала на квартал "Горно Езерово". От сутринта там има полиция и органи на реда под прикритие. Те превантивно респектират търговците на гласове преди местните избори, като се проверяват търговските обекти работещи на верисия, съобщи Би Ти ВиПретърсени и проверени са 6 адреса и търговски обекта.

Операцията, проведена от служители на охранителната полиция е част от  борбата с търговията с гласове. Директорът на "Охранителна полиция" посочи, че в моменра текат следствени действия в различни полицейски управления и зсега не може да предостави повече информация по въпроса.

Заловиха търговец на гласове в София

Заловиха търговец на гласове в София

В дома му са открити списъци с имена и суми срещу всяко от тях