20 са вече задържаните при операцията на Специализираната прокуратура и ГДБОП срещу група за наркоразпространение. Операцията се провежда на територията и на Бургас, и на София.

Действията си полицията започна в ранните часове на деня. Целта е неутрализиране на организирана престъпна група за разпространение на наркотици на територията на Бургас и София.

Първоначално беше заявено, че задържаните лица са 10 в Бургас, сега прокуратурата увеличава бройката на 12. Допълнително 8 са задържани в София.

Спецакция в Бургас, задържаха 10 наркодилъра
Обновена

Спецакция в Бургас, задържаха 10 наркодилъра

Полиция има на входа и изхода на града

Всички са задържани с полицейска заповед за срок до 24 часа.

Продължава събирането на доказателства, предстоят и разпити на свидетели. От прокуратурата обещават повече информация в утрешния ден. 

Припомняме, по информация на БНР сред задържаните е Тодор Атанасов - известен с прозвището "Томи Черния", известен като знакова фигура в търговията с недвижими имоти и вносни автомобили от Германия. Направен е и обиск във фен-клуба на "Левски" в центъра на града.

На брифинг в МВР и.д. главсек на МВР Георги Арабджиев посочи, че операцията се е разпростряла и в Стара Загора. Задържани са 17 лица, като са претърсени общо 18 адреса. В един от посетените адреси органите не реда не са могли да открият издирвани лица, а са ги открили едва в третото помещение.