Пламен Бобоков е арестуван за 24 часа по разследването за търговия с влияние. Вероятно ще му бъде повдигнато обвинение по разследването за търговия с влияние заради чат кореспонденцията със секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов, съобщи БНТ.

По-рано днес прокурори влязоха в сградата на президентската администрация. Главният прокурор, съобщи че се претърсват два обекта - кабинети на съветник и на секретар на президента. Гешев уточни, че претърсванията са по две отделни производства, като само едното е за търговия с влияние, тръгнало от телефона на бизнесмена Пламен Бобоков.

По-късно през деня стана ясно, че е бил задържан и съветникът на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов.

Задържаха и Пламен Узунов

Задържаха и Пламен Узунов

В негово присъствие ще бъде направен обиск на кабинета му

Предполага се, че той може да бъде доведен в сградата на президентството, където в негово присъствие да бъде направен обиск на кабинета му.

Беше съобщено и че ДАНС отнема достъпа до класифицирана информация на Узунов.

Припомняме, че иззет телефон на Пламен Бобоков стана повод за още едно разследване. То е за престъпно сдружение с цел търговия с влияние.

Причината за това наказателно производство е открита чат комуникация между него и секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов.

От нея става ясно, че Бобоков е лобирал за назначения на посланици в Алжир и Нигерия. Искал и различни услуги от Узунов. Част от кореспонденцията с президентския секретар засяга и казуса с кораба "Бадр"

На 7 юли на разпит за чатове с Бобоков беше и премиерът Бойко Борисов. След излизане от Спецсъда той заяви, че тези публични събития се правят, за да се угоди на президента Радев.

ДАНС отнема достъпа до класифицирана информация на двама висши служители в президенството

ДАНС отнема достъпа до класифицирана информация на двама висши служители в президенството

Това са секретарят на президента по правни въпроси Пламен Узунов и военния съветник Илия Милушев