Полицията разкри четирима жители на видинското село Медовница, източвали гориво от резервоари на товарни автомобили, паркирани в центъра на селото на път за Дунав мост - Видин, пише "24 часа".

В ареста са задържани две лица на 18 и 32 години. На двамата им непълнолетни съучастници е предоставена полицейска закрила за срок до 48 часа.

На 30 март в полицията постъпил сигнал за източено призори гориво от резервоарите на два турски товарни автомобила, спрели за престой на ул. "Първа", която е част от главен път Е-79. Оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. В хода на предприетите действия криминалистите разкрили извършителите на деянието.

Пълнолетните лица били задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. В условията на неотложност служителите на реда предприели претърсване в два имота в Медовница. От там иззели общо 13 туби с дизелово гориво, гумени маркучи и празни пластмасови съдове. За случая е уведомена и прокуратурата.

Образувани са две досъдебни производства. В процес на установяване е съпричастността на четиримата към подобни посегателства, извършени на същото място през последния месец.