Около 23 часа на 2 май, вторник, полицейски екип се отзовава на подаден сигнал за силна музика в сливенския квартал "Надежда". При проверката органите на реда били нападнати от група мъже от празнуващата компания. Мъжете започнали да трошат служебния автомобил и замеряли полицаите със стъклени бутилки.

Вследствие на деянието са причинени щети на двата служебни автомобила и е нанесена средна телесна повреда на полицейски служител. Пострадалият е настанен в МБАЛ-Сливен с наранявания по главата и съмнения за комоцио.

Съдят нападателя на полицай от ромския квартал в Сливен

Съдят нападателя на полицай от ромския квартал в Сливен

Срещу него са повдигнати три обвинения

Около 6 часа тази сутрин на мястото са изпратени други полицейски екипи. В хода на специализираната полицейска операция са задържани двама мъже.

При акцията за установяването на съпричастните към извършеното престъпление, мъжете на въпросния адрес оказали съпротива. Наложило се полицаите да използват всички законови средства за овладяване на конфликта и намаляване на напрежението.

Мъжете са задържани в полицейския участък. Полицията издирва и трети човек, за когото се предполага, че също е съпричастен към деянието.

По случая е образувано бързо производство под ръководството на прокуратурата. Работата по случая продължава.