Районна прокуратура - Асеновград привлече като обвиняеми 40-годишния Асен А. и 32-годишният Джавет Ю., за хулиганство с особена дързост и цинизъм.

Те sа задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Обвиняемият Асен А. е осъждан, а обвиняемият Джавет Ю. не е осъждан.

Установено е, че на 26 юни в Асеновград, обвиняемият Асен А. и обвиняемият Джавет Ю. извършили хулигански действия в района но болницата в града, след възникнал конфликт между две групи. Двамата обвиняеми се държали агресивно, хвърляли камъни, обиждали, отправяли заплахи и носели дървени тояги.

Под ръководството на Районна прокуратура - Асеновград продължават активните процесуално-следствени действия, като се издирват и други лица, извършили хулигански действия на 26 юни 2017 г.

Протестите в Асеновград продължават до дупка

Протестите в Асеновград продължават до дупка

Митингите и шествията им са мирни

Припомняме, на 26 юни, понеделник, цигани нападнаха първо момичета, които тренират кану-каяк в езерото "40-те извора", а след това инцидентът прерастна в масово сбиване. По-късно деветима бяха арестувани.

Събитията предизвикаха бурни реакции в града. Хиляди се събраха да протестират срещу незаконно пребиваващите цигани в града. Вицепремиерът Валери Симеонов също отиде на проверка в Асеновград.

В петък, 30 юни, Районният съд в Асеновград реши да остави в ареста всички 9 задържани. Тогава съдията по делото заяви, че в сблъсъците са участвали още хора, които за момента не са установени. По време на заседанието всичките 9 задържани не са признали вината си.