Столични полицаи арестуваха учителка, след като се появила пияна на работа.

Инидентът е станал в столичното 130-то училище, което се намира на улица "Константин Фотинов" 118 в квартал "Васил Левски" в София. Директор на столично училище подал сигнал днес около 9.45 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР.

48-годишната Иванова, която преподава руски и немски език, е влязла в часа на своя колежка и започнала да се държи неадекватно, да пее и танцува.

Първият й час за деня е бил с един от петите класове.

Тя отказала да представи на органите на реда документ за самоличност, поради което и й бил съставен акт за неизпълнение на полицейско разпореждане по чл. 55 от ЗМВР. Педагожката е отведена в Пето РПУ, където й е направена кръвна проба, която отчела 2,16 промила алкохол. Учителката все още се намира в ареста на районното управление.

Шефката на столичния инспекторат Ваня Кастрева посочи, че след като е подаден сигналът за Иванова, тя е изведена бързо и безпроблемно от района на училището.

Учителката е временно остранена от длъжност и ще бъде уволнена дисциплинарно още утре, е уведомил директорът на училището.

От досието й става ясно, информира още Кастрева, че Иванова е на работа във въпросното училище от тази учебна година. Странен е фактът, че досега тя не се е задържала задълго на други работни места и има прекъсвания в трудовия си стаж.
Други подобни сигнали срещу нея до момента обаче няма, уточни Ваня Кастрева.