Арестуваха подпийнал шофьор на турски тир, опитал да подкупи полицаите, съобщиха от МВР. Той управлявал 40-тонната товарна композиция.

Мъжът е арестуван по сигнал на шофьорка, която информирала автопатрула за забелязан на автомагистрала "Тракия" шофьор на тир, който хвърлял кутийки от бира по платното.

Турски тир се обърна в канавка на "Тракия"

Турски тир се обърна в канавка на "Тракия"

Шофьорът е заспал зад волана, но не е пострадал

Полицейският екип реагирал светкавично и след тунел "Траянови врата" в посока София, подал сигнал на шофьора за спиране. При последвалата проверка на влекача "Волво" с хладилно полуремарке 54-годишният мъж подал на униформените паспорт с поставена в него банкнота от 20 евро, за да избегне по-нататъшните действия на полицейския екип и да продължи движението си с крайна дестинация Германия.

Още в началото на проведения с него разговор станало ясно, че той е във видимо нетрезво състояние. Случаят незабавно бил докладван в оперативната дежурна част на областната дирекция и на място пристигнала дежурна оперативна група.

При тестването на водача с дрегер, уредът отчел високо съдържание на алкохол в издишания от него въздух. След отказ да даде кръвна проба за анализ мъжът бил задържан за срок до 24 часа.

Паспортът ведно с намиращата се в него банкнота са иззети като веществени доказателства. По случая е образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 304А и по чл. 343Б, ал.1 от НК. Действията по разследването продължават под надзора на съответните прокуратури.