Арестуваха инспектор от Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС). Александър Мумджиев, отправял сексуални намеци към камериерки и сервитъорка в хотел във Враца. Това съобщи правният портал Lex.bg.

На 8 май 2024 г. той отишъл по работа във Враца. Мумджиев отправял неприлични предложения към сервитьорки и камериерки в хотела, където се настанил. От някои от жените той поискал сексуални услуги.

По непотвърдена информация съдебният инспектор злоупотребявал с алкохол, откакто пристигнал в хотела. Служителите от хотела във Враца подали сигнал в полицията. Мумджиев бил задържан за 24 часа и по-късно освободен.

Прокуратурата извършва проверка по случая. 

Александър Мумджиев кара втори мандат в ИВСС.

По-късно Инспекторатът към ВСС излезе с официална позиция, в която се разграничи от Александър Мумджев. От там посочват, че поведението на инспектора накърнява престижа на ИВСС и съдебната власт, както и на магистратите.

ИВСС ще изпрати предложение до Народното събрание за освобождаването на Мумджев от длъжност.

По-късно от прокуратурата съобщиха, че и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов е изпратил до НС доклад на Районната прокуратура във Враца с данни за непристойното поведение на Александър Мумджев.

Копие от доклада на Районна прокуратура-Враца е изпратено и до Теодора Точкова, главен инспектор в Инспектората към ВСС, както и до Висшия прокурорски съвет.