Органите на реда в Пловдив задържаха трима мъже по подозрения за съпричастност към извършения рано сутринта обир на банкомат в Стара Загора.

Директорът на Областната дирекция на МВР в Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев е потвърдил информацията пред БНР.

Стана ясно, че задържаните предполагаеми извършители са от молдовски произход.

"Да, имаме заподозрени лица. Трима човека са в Пловдив. В момента проверяваме версии и евентуалната им съпричастност към това извършено престъпление", обясни Хаджиев.

Междувременно от Окръжната прокуратура в Стара Загора информираха, че разследването по случая продължава с разпити на свидетели. По образуваното производство са назначени пожаротехническа и оценителна експертиза.

По данни на Нова единият от задържаните е гражданин на Молдова. Той е бил спрян на един от изходите на Пловдив.

Мъжът е арестуван за срок до 24 часа. Очаква се прокуратурата да поиска удължаване на мярката за срок до 72 часа.

Взривиха банкомат в Стара Загора
Обновена

Взривиха банкомат в Стара Загора

Огледът на място продължава и в момента

Припомняме, около 3 часа тази сутрин в квартал "Железник" в Стара Загора неизвестни взривиха и обраха банкомат.

При инцидента няма пострадали.

В хода на акцията по установяването на самоличността и издирването на извършителите полицаите в областния град бяха блокирали всички изходи на града.

Всички записи от охранителните камери на магазина за хранителни продукти, където се е намирал банкоматът, са иззети от полицията и се проверяват.

По непотвърдена информация са задигнати касетки с близо 50 хиляди лева, а самото устройство е било заредено с пари във вторник.