Задържан е съдия от Агенцията по вписванията, съобщи БНР. Според информацията са арестувани и други лица, давали подкупи за по-бързото предвижване на документи на фирмите. Разследването продължава.

Спецзвено "Антикорупция" извършва претърсвания в Агенцията по вписванията. Операцията в Агенцията по вписванията е под ръководството на спецзвено "Антикорупция".

В сградата на Агенцията се извършват претърсвания. Има задържан съдия по вписванията. Става дума за корупция, искане - получаване на подкупи от съдията.

Разпитват се свидетели и представители на нотариални кантори. Във вторник от прокуратурата ще дадат брифинг с повече подробности.

Агенцията по вписванията е към Министерството на правосъдието.

Спецзвено "Антикорупция" е извършило претърсвания в Агенцията по вписванията днес, има задържан съдия. Това съобщи пред бТВ говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

"В сградата на Агенцията се извършват претърсвания. Има задържан съдия по вписванията. Става дума за корупция, искане - получаване на подкупи от съдията.

Разпитват се свидетели и представители на нотариални кантори", уточни Арнаудова.

Операцията се е провела при пълна секретност в следобедните часове, когато в сградата на ул. "Елисавета Багряна" в кв. "Гео Милев" нахлули цивилни служители на правоохранителните органи.

Това се случва десет дни, след като за нарушения от поста изпълнителен директор на Агенцията по вписвания бе освободена Елена Маркова. Тя пое поста при правосъдния министър Христо Иванов.