Няма репресии, най-накрая влязохме в Европа. Това коментира в кулоарите на парламента финансовият министър Асен Василев за задържането на Бойко Борисов. Няколко пъти той повтори, че най-накрая се действа.

От думите му се разбра, че действията са заради сигнала на Васил Божков и доклада на АДФИ, Василев припомни, че агенцията констатира щети за бюджета за над 500 милиона лева. Тези данни били изпратени на българската прокуратура, но тя не се задействала.

Според Василев няма политическа чистка. Няма и никакви репресии. По думите му репресия е когато бият студентите зад колоните на Министерски съвет. Вчера полицията действала по закон.

Задържането на Борисов не прикривало нищо, нито за износ на оръжия за Украйна, нито за зърното. България не може да изнесе и един пирон без подписа на министъра на финансите, увери Асен Василев. До този момент в Министерство на финансите няма постъпило нито едно искане за износ на оръжия от наша страна. Хайде да спрем с този рефрен за репресиите, изтъкна отново финансист номер едно. Има нормални полицейски действия, убеден е той и припомни арестите на Никола Саркози и Себастиян Курц.

Митрофанова предупреди да не изпращаме никъде оръжия

Митрофанова предупреди да не изпращаме никъде оръжия

Увери, че Русия е надежден гарант на енергетическата сигурност от световно ниво