Апелативният специализиран съд остави в ареста бизнесмена Атанас Бобоков, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на БГНЕС.

Припомняме, че бизнесменът беше задържан преди 4 месеца по обвинение за внос и съхранение на опасни отпадъци у нас. Заедно с него в ареста беше прибран и тогавашният заместник-министър на околната среда Красимир Живков.

В края на миналата седмица магистратите назначиха нова, тройна съдебно - медицинска експертиза по делото. Целта на експертизата е да се установи здравословното състояние на Бобоков, както и дали той може да бъде лекуван в МВР болница.

Атанас Бобоков остава зад решетките поне още седмица

Атанас Бобоков остава зад решетките поне още седмица

Следващият вторник ще бъде представена тройно-съдебна експертиза

На 29 септември държавното обвинение съобщи, че 16 756 тона отпадъци, сред които 7 756 тона опасни, са открити при огледи, извършени във връзка с образуваното досъдебно производство от Специализираната прокуратура срещу организирана престъпна група с участието на длъжностни лица, по което обвиняеми са Атанас Бобоков, Пламен Бобоков, Красимир Живков, бивш зам.- министър на околната среда и водите, управители на търговски дружества и директор на РИОСВ. Отпадъците са намерени в землищата на населени места в четири области.

Припомняме, че 6 октомври стана ясно, че Бобоков остава поне още седмица в ареста до представяне на съдебно-медицинската експертиза. 

Съдът остави в ареста Атанас Бобоков, а Пламен Бобоков беше освободен срещу парична гаранция от 1 млн. лв. Атанас Бобоков се оттегли от поста главен изпълнителен директор на българската "Монбат".

Атанас Бобоков: Аз съм индустриалец, не съм бандит

Атанас Бобоков: Аз съм индустриалец, не съм бандит

Бизнесменът подчерта, че акционерите били сериозни хора, а не "чичо от село"